Verslaafd… aan het drama

Verslaafd… aan het drama 23 juni 2019Leave a comment

“Als ik helemaal verbonden ben met de I AM… is dat dan niet saai?”. Deze vraag krijgen we regelmatig te horen. De IK BEN, de Bron van de Volmaakte  Levensenergie die door alles en iedereen heenstroomt en die in essentie volmaakt (lees: zuiver) is, heeft als kenmerken: rust, harmonie, vrede, geluk, overvloed, eenheid, heelheid, vreugde. Hoe KAN het ooit saai zijn als je hiermee verbonden bent? Je bent dan juist in staat de allerbeste versie van jezelf te zijn in dit leven. Toch lijkt dus kennelijk een “saai” idee voor sommigen. Hoe komt dit?

Ten eerste krijgen we van jongs af aan dingen ingeprent als: “Het leven gaat niet over rozen”, “Je kunt pas gelukkig zijn, als je weet wat verdriet is”, “Je leert van je fouten”, “Je moet hard werken om succesvol te zijn”, “Van pijn word je sterker”, etc.. Deze imprints, die we bijvoorbeeld van onze ouders meekrijgen, en later op school van onze leraren, worden geprogrammeerd op onze “interne harde schijf” (ons ego) en deze nemen we voor waar aan. Vervolgens bevestigen deze imprints zichzelf keer op keer in ons leven en we aanvaarden het als “de waarheid”. Vanuit die programmering gedacht, kunnen wij ons voorstellen dat het “saai” lijkt, als het allemaal als vanzelf en gemakkelijk gaat. Deze programmering is echter een error-belief: een valse overtuiging, die ons afhoudt van het belichamen van onze ware staat van zijn: de IK BEN. Als je op een kruispunt staat en je mag kiezen: linksaf is drama, rechtsaf is geluk, wat kies jij dan?!

Een andere oorzaak is dat mensen soms zo vastzitten in de hun bekende patronen, dat deze als “veilig” worden gezien (het voelt vertrouwd). “Onbekend maakt onbemind” (ook zo’n leuke programmering), dus ons valse-ik (het I-thought virus, het stemmetje in ons hoofd wat onze gedachten als vanzelf vult met negatieve ideeën) grijpt dit aan om ons wijs te maken dat I AM-men “saai” is, enkel en alleen om zichzelf in stand te houden. Het houdt ons in zijn greep: we zijn als het ware “verslaafd” aan het drama. “Wie ben ik nou nog, wat blijft er over, als ik niet meer elke dag pijn heb, verdriet heb, niet meer depressief ben, geen verslaving meer ken…?”. Daarnaast hebben we niet eens genoeg aan onze eigen “drama’s”, we vinden het ook heel prettig om over de problemen van anderen te praten (met degene die die problemen heeft, of met derden). Het valse-ik laat ons geloven dat roddelen “lekker” is en houdt ook daarmee zichzelf in stand.

We mogen hiervan afscheid nemen, van deze beperkende overtuigingen. Het is niet zo dat je nooit meer iets meemaakt als je de I AM in je systeem verankerd hebt zitten. Er gebeuren nog steeds dingen (al is het alleen maar in de wereld om ons heen), alleen de manier waarop wij daar naar kijken, hoe wij die dingen beleven, wat ze met ons doen, die verandert. Het gebeurt wel, maar het raakt je niet meer op dezelfde manier als voorheen. Je hoeft niet meer mee te gaan in het drama, maar je kunt vanuit I AM dienstbaar en helpend zijn, voor jezelf en voor anderen, onder alle omstandigheden, vanuit de verbinding met I AM, de volmaakte levensenergie die jij bent. Je kunt dan in het oog van de orkaan werkelijk voelen: All is well.

Hiervoor is het nodig je af te wenden van al het drama en je af te stemmen op de I AM. Naast het “STOP! You have no power!” zeggen tegen het negatieve gebabbel in je hoofd en het doen van decrees, meditaties of een IAMDR sessie, is het opzoeken van de stilte in jezelf een zeer krachtige manier om jezelf diep te verankeren in de I AM, de volmaakte levensenergie die jij bent. Vanuit de stilte geef je de ruimte aan de I AM om ongehinderd door je heen te stromen, je te bekrachtigen en je inzichten te geven. We hebben hiervoor een fijne meditatie gemaakt, waarbij je steeds dieper de stilte in gaat in jezelf, om een intens gevoel van rust en vrede te ervaren. In deze stilte kun je je openstellen voor de I AM en krijg je de ruimte, vanuit deze diepe laag in jezelf, voor het ontvangen van inzichten en antwoorden om je leven volmaakt vorm te geven.