Coaching

Loop je telkens tegen dezelfde problemen aan? Heb je het gevoel dat jou van alles overkomt en dat je daar zelf niets aan kunt doen? Ervaar je stress? Vind je het moeilijk belangrijke beslissingen te nemen? Heb je veel lichamelijke kwaaltjes? Is het stemmetje in je hoofd aan het zeuren en je naar beneden aan het halen? STOP IT! Yes, you can!

 

Er zijn meerdere niveaus van bewustzijn in ieder mens. Het “stemmetje” wat de hele dag tegen je kletst, oftewel het “denken”, noemen wij het “I-thought virus”: datgene wat wij ervaren als “ik”, maar wat ons denken vult met “troep” en vooral met onzin. Het denken is een niveau van bewustzijn, wat gevoed, gekleurd, geprogrammeerd is en wordt door je opvoeding, je omgeving, gebeurtenissen, de media, enzovoort. We leren van jongs af aan juist hierop te focussen en geloven dat wat wij denken “waar” is, maar het kenmerk van dit niveau van bewustzijn is chaos, onrust en disharmonie.

Je “IK BEN” (of “I AM”) is een hoger niveau van bewustzijn in jou, wat je kunt leren ervaren en aanspreken door je hierop te focussen. Door middel van meditatie en affirmaties (het uitspreken van “decrees”) kom je in contact met dit deel van je bewustzijn.  De I AM heeft als kenmerk innerlijke vrede, rust en volmaaktheid. Door hier je focus op te houden in plaats van op het negatieve stemmetje van je ego, ga je deze innerlijke rust meer en meer beleven, ga je je anders voelen en gedragen, anders reageren op situaties en daarmee bewust het leven creëren zoals jíj het graag wilt ervaren.

Tijdens een 1-op-1 coaching sessie focussen we door middel van meditatie op jouw I AM. We kunnen hierbij bijvoorbeeld een specifiek onderwerp of “probleem” aanpakken wat voor jou actueel is. Je leert je gedachten om te zetten van negatief gebabbel naar positieve zelf-bekrachtiging. We lossen (meestal onderbewuste) patronen, trauma’s en overtuigingen op die ten grondslag liggen aan de problemen die je nu ervaart en zetten er positieve, ondersteunende overtuigingen voor in de plaats. Dit doen we onder meer behulp van de door Marjolijn Loderichs ontwikkelde IAMDR-techniek (EMDR met behulp van de I AM), waarmee trauma’s zich in no time laten omzetten. Ons doel is dat je hier al snel zelf mee aan de slag kunt gaan. Niks zweverigs, juist down to earth en praktisch!

Dankzij hulpmiddelen als Skype, FaceTime, Facebook Messenger of WhatsApp video kunnen we snel aan de slag (vaak nog dezelfde dag). Voor emergencies bieden we “Rescue 911”: direct een aantal krachtige tools die je kunt inzetten, zodat je rustiger wordt en ingesproken meditaties op maat.

Vanaf 2019 kun je op woensdagochtenden in Epse deelnemen aan een geleide groepsmeditatie. Data en hoe je je kunt aanmelden vind je hier.

Als je je verder wilt verdiepen in de werking van de I AM, dan ben je van harte welkom bij de I AM Academy in Haarlem, voor workshops en/of de I AM jaartraining.

 

Telefoon
06-54971836 | Mariske Hekkenberg (Epse/Deventer/Haarlem)
06-11353970 | Evelyn Kallansee (Haarlem/Alkmaar)

E-mail
info@iam-meditatiecoach.nl
mariske@iam-meditatiecoach.nl
evelyn@iam-meditatiecoach.nl

Neem contact op met ons

× Contact via WhatsApp