Programmeren kun je leren!

Programmeren kun je leren! 15 september 2017Leave a comment

“Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje”. “Doe maar gewoon, dat is al gek genoeg”. “Het leven is een zware leerschool”. “Alleen als je goed je best doet, kun je slagen in het leven”. “Wie vraagt, wordt overgeslagen”. “Mannen huilen niet”. Allemaal programmeringen die we van jongs af aan ingeprent krijgen door onze ouders, leraren en anderen in onze omgeving.

Als we ouder worden, gaan we zelf verder met programmeren: “Ik ben zo ongelukkig”, “ik ben vaak ziek, zwak en misselijk”, “ik ben nooit op tijd”. Vervolgens krijgen we precies dat, wat we de hele tijd zelf zeggen. Ja, je leest het goed: de gedachte is er eerst en dan volgt het “bewijs”, geleverd in de vorm van weer in die file staan zodat je te laat komt, wakker worden met een somber gevoel, etc.

Je gedachten (die nooit stoppen, dat “stemmetje” in je hoofd) en de woorden die je uitspreekt, vormen wat je ervaart in je leven. Je creëert dus alles zelf. En nee, dat is niet zo leuk te horen, als je vooral veel onrust, pijn, verdriet, boosheid en andere nare zaken ervaart. “Dat wil ik toch zelf allemaal niet? Dáár heb ik toch niet om gevraagd?” Nee, niet bewust, maar onderbewust kennelijk wel (waar het ook vandaan komt; het kan uit een programmering of belief van lang geleden komen).

Het goede nieuws is dat we allemaal vrije wil hebben. Dat betekent dat we zelf kunnen kiezen wat we denken en geloven. Dit lukt je waarschijnlijk niet binnen een dag, omdat je al jarenlang, van kinds af aan, gewend bent bovenstaande negatieve gedachten als “waarheid” te zien, maar: programmeren kun je leren! 😉

Met het clearen van “error beliefs” en het herprogrammeren van je gedachten (dit gaat het meest effectief in meditatie) kun je daadwerkelijk je ervaringen veranderen, richting rust, harmonie, gezondheid, succes, etc.. Wij helpen je hiermee graag op weg.

Onze kennis komt voort uit privé coaching sessies  van en studeren bij Marjolijn Loderichs van de I AM Academy (I AM Jaartraining 1 (2016/2017); I AM Next Level Jaartraining (2017/2018), I AM Jaartraining 3 (2018/2019). Zij heeft de IK BEN bij ons geïntroduceerd. Boeken van Susan Shumsky, Wayne Dyer, Louise Hay, Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Marianne Williamson, A Course in Miracles en teachings van onder meer Bentinho Massaro en Abraham-Hicks zijn een bron van kennis en inspiratie.

info@iam-meditatiecoach.nl / 06-54971836