Kwalificeren kun je leren!

Kwalificeren kun je leren! 16 april 2018Leave a comment

Een belangrijk onderdeel van het werken met de I AM is “kwalificeren”. Wat betekent dit? Je kunt kwalificeren zien als het “labelen” van dingen, mensen, situaties, gebeurtenissen als goed, slecht, leuk, stom, prettig, onaangenaam, etc.. We doen dit allemaal de hele dag door, zowel bewust als onbewust, door iets hardop te benoemen of door een vluchtige, misschien niet eens bewuste gedachte. Op het moment dat je iets kwalificeert of labelt, stuur je de energie, jouw aandacht, jouw focus, daar naartoe. Of jij je hier nu bewust van bent of niet. Onze levensenergie, de IK BEN, volgt die aandacht en zorgt ervoor dat je steeds opnieuw bevestiging krijgt van het door jou op iets of iemand geplakte labeltje. In feite is iets labelen of kwalificeren hetzelfde als het geven van een bevel: “Bewijs me dat dit zo is”; “U vraagt, wij draaien”.

Op het moment dat je een negatief labeltje plakt, bijvoorbeeld op die collega die “altijd stomme opmerkingen maakt”, geef je dus in feite het bevel: “Bewijs me dat mijn collega altijd stomme opmerkingen maakt”. Hetzelfde geldt voor “Oh, dat soort dure dingen kan ik niet betalen hoor”. Ook hiermee geef je een bevel: “Bewijs me dat ik niet genoeg geld heb”. Wat er vervolgens gebeurt, is dat je keer op keer bewijzen zult zien van datgene wat je bevolen hebt. Die collega zal absoluut “stomme opmerkingen” maken en je bankrekening zal altijd net te weinig geld bevatten.

Nu we dit weten, kun je je ook voorstellen dat het omgekeerde ook geldt. Als je iets gaat labelen of kwalificeren met positieve “plakkertjes”, geef je net zo goed een bevel en zul je bewijzen gaan zien van die positieve labels. Bij het werken met de I AM nemen we bewust de leiding over ons denken (in plaats van dat ons denken een loopje met ons neemt) en kwalificeren we dingen, gebeurtenissen, omstandigheden met “absolute volmaaktheid”. Volmaaktheid betekent dat er geen enkele interne dialoog over is, oftewel innerlijke vrede in elke situatie. Je kunt bijvoorbeeld in meditatie de volgende kwalificatie gaan herhalen: “Ik kwalificeer mijn financiën met absolute volmaaktheid”. Hiermee geef je dus het bevel: “Bewijs me dat ik ruimschoots de beschikking heb over financiële middelen”. Of je zegt: “Ik kwalificeer mijn relatie met absolute volmaaktheid”. Deze laatste kun je ook doen als je nog geen relatie hebt, want je geeft hiermee het bevel: “Bewijs me dat ik een fantastische relatie heb”. Met deze focus zet je de deur open naar iets heel anders dan wanneer je altijd zegt: “Het lukt me nooit om een leuke partner te vinden”. Dit betekent niet dat je na je meditatie direct miljonair bent of je bruiloft kunt gaan plannen, maar wél dat de energie zich zal richten op het mogelijk maken van deze zaken.

Maar zo simpel kan het toch niet zijn? Nou, eigenlijk wel! Wat het tricky maakt, is dat we allemaal te maken hebben met programmeringen die in ons systeem zitten. We zijn ons hier in de meeste gevallen helemaal niet bewust van, maar die onbewuste programmeringen kunnen onze kwalificaties behoorlijk dwars zitten. Als jij al tijden het vinden van de ideale baan met volmaaktheid kwalificeert, maar er gebeurt vervolgens niets, dan kán het niet anders dan dat daar een programmering op zit die de uitwerking blokkeert van jouw bevel. Wat nu zo fijn is, is dat wij allerlei tools hebben om samen met jou die blokkades op te sporen en ze op te heffen, zodat de energie van de IK BEN weer ongehinderd volmaakt kan stromen.