I AM coaching: Googelen in het Universum

I AM coaching: Googelen in het Universum 22 mei 2019Leave a comment

Gistermiddag kreeg ik in een sessie de boodschap door voor de lieve vrouw die voor mij in de stoel zat: “Er is NIETS zweverigs aan wat hier gebeurt en dit kan jij ook, het zijn de wetten van het leven.” Ze vond dit zeer fijn om te horen: het is niets buiten jou, JIJ BENT die kracht.

Vroeger wilde ik altijd iedereen om mij heen helpen. Het was alsof ik een missie had, maar ik wist niet hoe ik dit effectief kon doen. Het ging vaak ten koste van mijn eigen energie. Ik wist wel wat dingen uit ervaring, cursussen, boeken, maar echt de essentie? Nee, anders was ik zelf toen een veel gelukkiger mens geweest! Maar nu heb ik met I AM de sleutel gevonden en is mijn leven letterlijk van een zware, stroperige energie omgezet in puur geluk. Tuurlijk ‘is’ er af en toe iets, maar ik weet nu hoe ik dat aan moet pakken en om kan zetten, waardoor ik nooit meer door de bodem zak. En nu geef ik dus zelf coachings!

Het mooie van I AM coachings geven, is dat het vanzelf gaat. Ik voel heel sterk dat “ik” niets doe, ik geef in afstemming op de I AM alleen aan wat de ander voor zichzelf kan doen en hoe ze hun eigen kracht in kunnen zetten! Geen coaching-traject van jaren maar leren de power vrij te maken in jezelf. Als je je I AM kennis wilt verdiepen dan kun je hup, door naar de I AM Academy, om een I AM jaartraining te volgen. Door daar in een groep te werken, ervaar je weer een andere dynamiek, leer je veel van en door anderen, en natuurlijk van trainer Marjolijn Loderichs.

In sessies krijg ik vaak te horen: “Dat is bijzonder, daar was ik net in mijn hoofd mee bezig!”. Dit is geen ‘wonder’, dit is precies de kern van waar het over gaat! Een mooi voorbeeld hiervan komt uit een online sessie. Ik pendelde een boodschap uit. Even ter uitleg: pendelen is als Googelen! Als je iets googelt, krijg je toch ook antwoord? Ik google dus als het ware in de energie die jij inbrengt in het wereldwijde I AM web ;-). Dit even terzijde. De boodschap die voorbij kwam halverwege de online sessie, was een gedichtje van Samuel Taylor Coleridge, uit een boek van Deepak Chopra:

What if you slept
And what if
In your sleep
You dreamed
And what if in your dream
You went to heaven
And there plucked
A strange and beautiful flower?
And what if
When you awoke,
You had that flower
In your hand?
Ah, what then?

Ik dacht: “Wat een mooie beeldspraak voor de I AM, voor hoe het werkt”, maar ik begreep niet helemaal waarom dit nu in de sessie naar voren kwam. Toen zei de leuke vrouw op mijn beeldscherm: “Nou jaaa!! Dát is toevallig! Ik plukte vanmorgen een klavertje vier en stopte deze in mijn prayer boek!”. Toevallig? Nee! Wél heel mooi, maar dit is het: De I AM, de Alom aanwezige Kracht in het Universum, laat precies zien hoe het werkt. Jij denkt iets en die gedachte stuurt een trilling uit, en die trilling laat vervolgens precies datgene zien waar jij mee bezig bent! Net als google dus! En in dit geval vertaalt de I AM het in een prachtige boodschap: “Wat als je droomt en je dromen komen uit, wat dan?”.

Het is mooi om te zien hoe snel onze ‘coachees’ oppakken wat we uitleggen. Ieder in zijn of haar eigen tempo, maar over het algemeen heel snel! Soms zo snel dat ik met open mond toekijk wat er allemaal verschuift bij mensen en wat ze manifesteren! Huizen! Banen! Relaties! Dat is natuurlijk super leuk maar het gaat uiteindelijk om de gevoelens in jezelf, dat basale geluksgevoel, de rust en kracht in jezelf, dát is de mooiste creatie.

Af en toe blijkt dat iets dit geluk flink blokkeert. Sommige zaken zijn zeer diep verankerd in je systeem en moeilijker los te krijgen. Door een IAMDR sessie kan dat oude stuk er bij de wortel uit worden getrokken, ook als jij niet weet waar het precies vandaan komt. Zo deed ik laatst na de eerste introductie-coaching met een zeer talentvolle vrouw, waar ik de kwartjes, of zeg maar gerust de eurostukken zag vallen bij elk woord dat ik zei, een IAMDR sessie tijdens onze tweede ontmoeting. Aan het einde van deze sessie was het alsof het vuur, het buskruit in haar was aangestoken!! Ze ging jubelend naar buiten en alles in haar leven ging opeens in de hoogste versnelling! Heel herkenbaar voor mij, zo ging het in het begin bij mezelf ook! Zij ging er ook volledig in. Zonder twijfel. Ze begreep de Law of Life en ze leeft er sinds die sessie naar!

De metafoor die ze voor de sessie gaf is prachtig: “Het voelde als zo’n versneld afgespeelde opname van een zaadje dat groeit en een prachtige bloem wordt in een paar seconden!”.

Het is de wet van de natuur: dat wat je zaait oogst je. Letterlijk. Wees je daarom bewust, steeds weer, van wát er in jou aan het denken is en wat voor trilling deze gedachten uitsturen, wat er zich in je emoties laat zien. Doe het werk en ruim met behulp van de Grootste Kracht die er is, en die JIJ BENt, alle ogenschijnlijke “rommel” op. Dan kan je weer zijn wie je werkelijk bent: een prachtige, krachtige, stralende uiting van de natuur.

We hebben een fijne, actieve meditatie gemaakt, die je thuis of onderweg kunt doen, waarmee je wakker en alert je focus richt op de IK BEN die jij BENT. Met deze meditatie zet jij de energie klaar voor bijvoorbeeld je dag, je reis, je afspraken of de taken die je op je wachten.