Goede voornemens

Goede voornemens 30 december 20181 Comment

Het nieuwe jaar staat voor de deur; nog even en dan is 2019 een feit! De jaarwisseling is voor veel mensen een moment om na te denken over de koers die ze het komende jaar willen volgen. De start van een nieuw jaar voelt vaak als een “nieuwe start”, als “nieuwe ronde, nieuwe kansen”.

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Misschien ben je van plan gezonder te gaan leven, stoppen met roken of drinken, meer te gaan sporten, gewicht te verliezen, of eens wat meer tijd voor jezelf vrij te maken, omdat je stiekem tegen een vette burn-out aan zit. Of wellicht heb je grote plannen, zoals (moed verzamelen voor het) veranderen van baan of het starten van een eigen bedrijf, een nieuw huis, trouwen, een wereldreis maken… Ik hoor nog wel eens opmerkingen als: “Het afgelopen jaar was echt een drama; ik kan niet wachten tot het voorbij is. Het nieuwe jaar ga ik alles anders doen; dit wordt MIJN jaar.”

Maar… wat verandert er nu eigenlijk met het verschuiven van de wijzers van de klok op 31 december van 23.59 naar 00.00 uur? Is er een daadwerkelijke mind-shift op dat moment? Of is het slechts een idee in ons hoofd, dat “nieuwe jaar”? En wat komt er terecht van al die goede intenties? Blijft het bij voornemens, of ga je het allemaal daadwerkelijk doen? En hoe voel jij je, als je na drie weken weer een pakje sigaretten koopt, de sportschool links laat liggen, of die nieuwe baan ineens niet doorgaat? Is het jaar dan gelijk “mislukt”?

Hoe fijn zou het zijn als al die goede voornemens niet meer nodig zouden zijn, of als ze niet meer gekoppeld zouden zijn aan die jaarwisseling? Wat als je iedere dag, iedere ochtend dat je je ogen open doet, kunt zien als een “nieuwe start”, als een blanco pagina waarop jij naar hartelust jouw script kunt schrijven en mag gaan creëren wat jij werkelijk wilt? Wat als je verwachtingsvol kunt zijn naar jouw volmaakte dag, week, maand, jaar en los kunt laten hoe dat precies er uit moet zien, alleen maar hoeft te vertrouwen dat alles wat komt precies datgene zal zijn wat jij nodig hebt?

Wat als je kunt leven vanuit een volkomen harmonieuze, liefdevolle staat van zijn, die er voor zorgt dat je vanuit die staat de dingen gaat doen die daarbij passen, dingen die jou een nog harmonieuzer en liefdevoller gevoel geven, waardoor je als vanzelf het juiste op je pad tegenkomt?

Ik betrap mezelf ook nog wel eens op gedachten als: “Vanaf januari ga ik het allemaal anders doen, beter doen.” En dan maak ik mezelf even “gek” met ideeën in de trant van “als ik dit of dat doe, dan gaat zus en zo beter”. Maar uiteindelijk kom ik áltijd terug bij het volgende: ik hoef me op niets anders te focussen dan op de IK BEN, die IK BEN. Nu al. In het hier en nu. Ik hoef me niet bezig te houden met externe factoren. Want zodra ik dát doe, focus houden op mijn eigen hoger zelf, mijn I AM Presence, komt de rest werkelijk vanzelf. Of dit nu mijn gezondheid betreft, mijn financiën, relatie, mijn werk. Om met Louise Hay te spreken: zodra ik die focus heb, voel ik tot in het diepst van mijn zijn dat “all is well”. En dan zijn goede voornemens totaal overbodig.

Als je tóch een “sucker for good intentions” bent, laat dan je enige voornemen zijn om de leiding over je leefwereld over te geven in de bekwame en veilige handen van de IK BEN. Dan kun je de rest van je voornemens gevoeglijk achterwege laten; al het goede volgt dan vanzelf. Wel is het belangrijk eventuele blokkades op te ruimen die verhinderen dat de energie van de IK BEN vrij haar werk kan doen. Dit hoef je gelukkig niet stukje bij beetje te doen; dit kan met bergen tegelijk door de kracht van de I AM te gebruiken. We hebben een prachtige visualisatie meditatie opgenomen die je kan ondersteunen bij het opruimen van diverse blokkades. Je ontvangt deze meditatie zomaar GRATIS tot en met 31 januari 2019. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan ook de gratis kennismakingsmeditatie! Dát is pas een goed begin van het nieuwe jaar!

Als je een wat meer hulp kunt gebruiken, staan we voor je klaar.

Happy New Year!
Mariske & Evelyn

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.