Er zit muziek in de I AM

Er zit muziek in de I AM 29 november 2018Leave a comment

De I AM in de praktijk!

Mariske vertelt:
De IK BEN is zo “lekker in het dagelijks gebruik”. Het is nog niet zover dat de I AM mijn huis poetst of de tuin doet (alhoewel ik deze klussen als veel minder “zwaar” ervaar als ik de energie van de I AM lekker mee laat stoffen en grasmaaien), maar het komt in de buurt.

Naast mijn werk als zangeres en I AM coach, gaf ik tot voor kort zangles in mijn praktijk in Epse. Een toenmalige leerling van mij, inmiddels ook bekend met “I AM-men”, had relatief veel moeite met een liedje waar we mee bezig waren. Zowel de timing als de melodie leken lastig voor haar om onder de knie te krijgen. Keer op keer liep het liedje net niet lekker. Toen zijn we het anders gaan doen. Tijdens de zangles hebben we de energie van de IK BEN geactiveerd en hebben we “absolute volmaaktheid” bevolen op het zingen van dit liedje. Vervolgens is ze het nummer nog een keer gaan zingen, vanuit de afstemming op de I AM.

Vervolgens “gebeurde” het! Die melodie… tja, die kende de IK BEN ook nog niet helemaal maar de POWER die er ineens uit kwam, was overdonderend. Er stond ineens een krachtige, zelfverzekerde, prachtige zangeres. Ik kreeg van top tot teen kippenvel, de IK BEN energie stroomde door mij, door haar, door de ruimte en ze kreeg vleugels. Ze liet het gewoon gebeuren. Een geweldige ervaring voor ons beiden; we stonden te stuiteren!

Zelf gebruiken wij de IK BEN ook tijdens onze optredens. We zorgen ervoor dat we vooraf de energie “klaar zetten” voor het optreden en de uitwerking op onze performance en op het publiek is voelbaar, zichtbaar. Daarnaast werkt de energie van de I AM ook fantastisch tegen plankenkoorts (of examenstress, of spanning voor een sollicitatie, of een bezoek aan de tandarts, etc.).

Evelyn vertelt:
Oh, wat een eer was het dat mijn zangleraar mij vroeg of ik op een congres voor zangers/docenten wat hij mede organiseerde, wilde optreden! Ik zei volmondig JA! Maar… toen kwamen de “gedachten monstertjes”. Al die profs in een zaal, die elke ademhaling en klank zouden observeren en analyseren en… afkraken…? De stress schoot omhoog. Maar doordat ik al langer met de I AM werk, wist ik: dit is niet echt! Op elke stressgedachte liet ik de STOP-code los die wij gebruiken. Het werd steeds rustiger. De dag van het optreden kwam het tijdens de soundcheck weer even omhoog, maar door de focus op de I AM was het bij het optreden volledig weg! Sterker nog: ik kon stralen, voelde dat ik de mooie boodschappen in de nummers kon overbrengen en dat ik vol in mijn kracht stond en klonk.Vroeger was ik vaak bloednerveus tijdens zoiets en was het nooit naar mijn tevredenheid; nu kan ik vol genieten en gaan mensen lichter weg dan voor het optreden. Zó volmaakt kan het zijn!

Leer hoe jij jezelf kunt bekrachtigen, zodat jij ook zelfverzekerd in het leven staat; we helpen je graag!