Vergeving

“Het spijt me.” Spreek jij deze woorden wel eens uit? Naar anderen? Naar jezelf? Wat doet het met je, als je dit zegt? Lukt het je om te vergeven en los te laten?

Jouw gedachten en gevoelens, datgene waar jij je bewust of onbewust op focust, creëren jouw realiteit. Blijven “hangen” in negatieve ervaringen, emoties en onderbewuste overtuigingen verstoort jouw volmaakte levensenergie (de I AM) en dit laat zich vervolgens zien in jouw leven. Het ondermijnt je systeem en dit kan zelfs leiden tot ziekte of depressie. Het is essentieel hier naar kijken, om onszelf geestelijk en lichamelijk gezond te houden of te genezen.

Vergeving is hierbij het sleutelwoord. Alle vergiffenis gaat uiteindelijk over jezelf vergeven. De wrok die je voor iemand anders vasthoudt, de rancune, het gevoel van niet kunnen vergeven: al deze gedachten gebeuren in jouw mind. Zelfs als iemand jou iets fysiek of geestelijk heeft aangedaan, de gedachten en gevoelens daarover zitten in jou. En die gedachten beïnvloeden jou, ze doen iets met je systeem. Ze hebben invloed op je lichaam, op de werking van je organen, op hoe je je voelt. Ze beïnvloeden alles. Ze houden je aandacht vast en daarmee verlaag je jouw trilling en verstoor je  jouw volmaakte levensenergie. 

Als je begint “de ander” te vergeven, dan laat je je kwaadheid, wrok en animositeit los, al die onvergevingsgezindheid en daarmee vergeef je eigenlijk jezelf en bevrijd je jezelf. Dat betekent niet dat “de ander” zomaar vrijuit gaat voor wat ze gedaan hebben of niet gedaan hebben, of hadden moeten doen of niet hadden moeten doen. Het heeft in feite niets met hen te maken. Het heeft alles met jou te maken: door te vergeven kun jij helen. Vergeving is de sleutel tot loslaten. De haat die je misschien voor je ouders voelt, jouw veroordeling over een collega die jou onheus bejegend, boosheid richting je partner, of naar jezelf… Als je dat kunt loslaten en uit de slachtofferrol kunt stappen, en erkent dat het jij aan het roer staan van jouw leven en dat dit vóór jou werkt en niet tegen jou is, dan genereer je daarmee genezing, zowel op mentaal vlak als ook op fysiek vlak. Niet vergeven zorgt voor psychische koorden die je blijven verbinden met nare ervaringen uit het verleden, haat en wrok. Ware vergeving van jezelf, van anderen en van situaties in je leven tilt je bewustzijn snel op en verandert jouw trilling naar een frequentie die overeenstemt met de waarheid van zijn, met de I AM. Dit brengt rust, vrede en harmonie in je systeem en dit heelt je.

Om je te helpen bij dit proces, hebben we een prachtige, actieve meditatie gemaakt die je kunt downloaden in onze webshop.