Vergeving

“Het spijt me.” Spreek jij deze woorden wel eens uit? Naar anderen? Naar jezelf? Wat doet het met je, als je dit zegt? Lukt het je om te vergeven en los te laten?

Jouw gedachten en gevoelens, datgene waar jij je bewust of onbewust op focust, creëren jouw realiteit. Blijven ‘hangen’ in negatieve ervaringen, emoties en onderbewuste overtuigingen omhullen jouw Volmaakte Levensenergie en dit laat zich vervolgens zien in jouw leven. Het ondermijnt je systeem en het kan zelfs leiden tot ziekte of depressie. Het is belangrijk hier naar te kijken, om onszelf geestelijk en lichamelijk gezond te houden of te genezen.

Vergeving is hierbij het sleutelwoord. De wrok die je jegens iemand anders voelt, de rancune, het gevoel van niet kunnen vergeven: dit alles speelt zich af in jouw mind. Zelfs als iemand jou iets fysiek of geestelijk heeft aangedaan; de gedachten en gevoelens daarover zitten in jou. En die gedachten beïnvloeden jou, ze doen iets met je systeem. Ze hebben invloed op je lichaam, op de werking van je organen, op hoe je je voelt. Ze beïnvloeden alles. Ze houden je aandacht vast en daarmee verlaag je jouw trilling en het omhult jouw Volmaakte Levensenergie met deze vervormingen.

De Opgevaren Meesters zeggen hierover: Oh, Mijn Dierbaren, de boosheid die in individuen, of soms in families, een heel leven lang wordt vastgehouden, veroorzaakt zo veel ziekte en ongelukkigheid! Dit wordt overgedragen naar het volgende leven; en het bouwt keer op keer momentum op, omdat de individuen die zo enorm vijandig tegenover elkaar staan, gebonden zijn door koorden van energie van dat nare gevoel, en ze zullen keer op keer terugkomen in een familierelatie, totdat de een of de ander die angstaanjagende kwaliteitoplost, door eruit te stijgen door Goddelijke Liefde. 

Als je begint te vergeven, dan laat je je kwaadheid, wrok en animositeit los, al die onvergevingsgezindheid. En daarmee vergeef je eigenlijk jezelf: je bevrijdt jezelf. Dat betekent niet dat “de ander” zomaar vrijuit gaat voor wat ze gedaan hebben of niet gedaan hebben, of hadden moeten doen of niet hadden moeten doen. Het heeft in feite niets met hen te maken. Het heeft alles met jou te maken: door te vergeven kun jij helen. Vergeving is de sleutel tot loslaten. De haat die je misschien voor je ouders voelt, jouw veroordeling over een collega die jou onheus bejegend heeft, boosheid richting je partner, of naar jezelf… Als je dat kunt loslaten, uit de slachtofferrol kunt stappen, erkent dat het jij aan het roer staat van jouw leven en dat dit vóór jou werkt en niet tegen jou is, dan genereer je daarmee heling, zowel op mentaal vlak als ook op fysiek vlak. Niet vergeven zorgt voor psychische koorden, die je blijven verbinden met nare ervaringen uit het verleden, haat en wrok. Ware vergeving van jezelf, van anderen en van situaties in je leven tilt je bewustzijn snel op en verandert jouw trilling naar een frequentie die overeenstemt met de Waarheid van Zijn, met de Presence die JIJ BENT. Dit brengt rust, vrede en harmonie in je systeem en dit heelt je.

Een belangrijke tool die je hierbij kunt gebruiken, is het aanroepen van de Spirituele Wet van Vergeving en de Violette Verterende Vlam (de energie die in staat is om karma op te lossen). Om je te helpen bij dit proces, staat er een krachtige vergevingsmeditatie klaar voor je, die je kunt downloaden in onze webshop.