Eenheid: All is one

Eenheid: All is one 9 december 20191 Comment

Tijdens een IAMDR coaching sessie kwam een prachtige prayer voorbij uit het boek Instant Healing van Susan Shumsky, waarin de uitspraak I AM that I AM centraal staat. Ze verwijst hierin naar de eenheid van en in alles.

We zijn onlosmakelijk verbonden met alles om ons heen, alles bestaat uit dezelfde bouwstenen (namelijk atomen). Wayne Dyer legt uit waarom de woorden I AM that I AM, die verwijzen naar deze eenheid, zoveel kracht hebben en waar deze woorden vandaan komen in een van zijn vele video’s (klik om deze te bekijken). “I AM that I AM” komt uit het boek Exodus (Oude Testament) en was het antwoord op de vraag van Moses naar de naam van God. God sprak: “I AM that I AM. Dit is voor eeuwig mijn naam en toekomstige generaties zullen mij zo kennen, I AM that I AM. Dit is ook jouw Goddelijke naam! Zo staat ook geschreven: Laat de zwakke mens zeggen: IK BEN sterk!”. Met “I AM” of “IK BEN” refereer je aan het Hoogste, het Goddelijke, in jezelf.

Toen ik het hier over had met Mariske, kwam er opeens een herinnering omhoog aan iets wat ik 20 jaar geleden deed! Ik volgde lichaamsgerichte therapie omdat ik zo vast zat in mijn lichaam en emoties dat ik er niet uit kwam. Deze therapie maakte veel los en op een nacht was het zo donker in mij dat ik tegen het Universum riep: “Haal mij hier maar weg, ik hoor hier niet!”. Gelukkig deed het Universum niets ;-). Toen ik wakker werd, was het een stralende dag maar ik dacht: “Waarom zou ik opstaan?”. Iets in mij (noem het mijn “Hogere Zelf”) dwong me na een paar uur te gaan douchen. “Waarom zou ik naar buiten gaan?”. Weer was het of iets mij dwong te gaan wandelen. Ik liep door het Vondelpark in Amsterdam, in mijn eigen donkerte. Ik dacht bij mezelf: “Ik MOET iets doen, dit KAN niet zo!”. Toen kwam in mijn gedachten omhoog: wijs alles aan wat je ziet, want je weet dat alles één is! Ik begon te wandelen en dacht: ik ben dat… ik ben dat… ik ben dat. Zo liep ik een tijd lang rond en ik wees alles aan wat ik zag: de man die voorbij kwam op skates, de blaadjes aan de bomen, de vogels, de kinderen en langzaam maar zeker werd het Licht in mij sterker en sterker en was ik uit het ergste donker!

Nu pas realiseer ik mij dat dat mijn eerste I AM ervaring was. Verder werken met de I AM heeft uiteindelijk de diepere lagen van pijn en lijden opgeruimd. Had ik dat toen maar geweten! Ik heb toen al wel de kracht van I AM ervaren en IK BEN dankbaar dat ik dit mag delen.

We hebben een fijne meditatie gemaakt waarmee je bekrachtigt dat alles één is en dat jij verbonden bent met de bron van deze eenheid, het al wat is.

I AM that I AM – oefening
Probeer het zelf eens uit:

Deel 1
Kijk naar iets, wijs het aan (echt, of in je hoofd) en zeg/denk: IK BEN dàt.
Vervolgens wijs je naar jezelf, naar je hart, en dan adem je in terwijl je zegt/denkt: IK BEN.
Wijs daarna iets anders aan en zeg/denk: IK BEN dàt!
Adem in : IK BEN …
Herhaal dit, terwijl je steeds naar iets anders wijst: IK BEN dàt, IK BEN, dàt, IK BEN, dàt.

Deel 2
Vervolgens kun je “dàt” symbool laten staan voor iets wat je wilt manifesteren of wil ervaren/zijn in je leven.
Bijvoorbeeld: “IK BEN [ volmaakte gezondheid ], IK BEN”.
Of “IK BEN [ liefde ], IK BEN”
Of overvloed /  gelukkig / krachtig / in de volmaakte relatie / in bezit van de volmaakte baan / etc.
Schrijf het op of visualiseer het en mediteer vervolgens op deze mantra:
I AM that, I AM” of “IK BEN dat, IK BEN“.
Kies de taal die jij het fijnst vindt, waarbij “that” of “dat” staat voor hetgeen wat je wilt manifesteren.
Je kunt hiervoor de “I AM that I AM” meditatiemuziek gebruiken van James Twyman, zoals beschreven door Wayne Dyer in deze YouTube clip:

One comment

  1. Dank je voor deze prachtige ervaring, dat ga ik zeker toepassen. ik gebruik zelf de meditatie van Wayne Dyer al jaren, hij is fantastisch
    Ken je zijn boek ” in de kloof” ? In de kloof ben je in de ruimte tussen de woorden, tussen het denken, daar waar niks meer is, geen verstoringen, vervormingen, enkel nog I Am
    Toen ik dat boek had gelezen begreep ik gelijk wat hij bedoelt met in de kloof, dit en zijn meditatie help mij om in verbinding te komen met de Ik Ben, die Ik Ben
    Hartegroet Paula

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.