De I AM in het verkeer

De I AM in het verkeer 10 december 2018Leave a comment

Wat ik zo heerlijk vind aan de IK BEN, is dat je deze energie lekker praktisch kunt inzetten. Ik “gebruik” de I AM bijvoorbeeld bij iedere autorit. Voor mijn werk als zangeres ben ik vaak onderweg en het is fijn om deze reistijd te benutten met het doen van IK BEN “decrees”. IK BEN decrees zijn “commando’s” waarmee je de verbinding met de IK BEN (een bewustzijnsniveau in jezelf, met als kenmerken rust en harmonie) verstevigt.

Zodra ik vertrek, spreek ik hardop in de auto de volgende “decree” uit: “Het is de IK BEN die deze wagen bestuurt, voor mij uitgaat en rust en harmonie beveelt, waar ik ook ga of sta”.  Wat gebeurt er dan vervolgens? Ten eerste merk ik dat ik op een andere manier achter het stuur zit; het voelt echt alsof er “iets” meestuurt. Dit zorgt er voor dat ik sneller en alerter reageer op situaties. Een mooi voorbeeld hiervan: Een tijd geleden moest ik aan de andere kant van het land optreden en ik had een rit van maar liefst 2 uur voor de boeg. Het was spitstijd, dus er was veel verkeer op de weg. Op een gegeven moment moest ik een rem-ingreep doen, doordat er voor mij plotseling op de rem getrapt werd. Ik kon rustig en adequaat reageren en er was niets aan de hand. Enige tijd later gebeurde er iets meer ingrijpends. Het verkeer (en ik dus ook) reed 120 km/uur. Ineens zag ik voor me drie auto’s stilstaan, verdeeld van links naar rechts over de rijstroken. Wat ronduit bizar was, was dat ik de bestuurders van die auto’s met elkaar op de vuist zag gaan, terwijl het verkeer kwam aanrazen. Ik bleef volkomen kalm, laveerde tussen de stilstaande auto’s en de brokstukken door en belde rustig 112. Later hoorde ik dat de weg afgesloten was door deze aanrijdingen, maar ik kon mijn weg zonder enige problemen vervolgen en was op tijd bij mijn optreden.

Er is geen enkele twijfel in mij dat de IK BEN er voor zorgde dat mijn reactie snel was en ik de situatie in één oogopslag helder kon inschatten.

Nu was dit een voorbeeld van een situatie die potentieel heel gevaarlijk was; gelukkig komt dit niet al te vaak voor. Een stuk minder gevaarlijk, maar wel onhandig, is het als je auto kuren krijgt. Na een heerlijke dag I AM jaartraining in Haarlem moest ik door naar een optreden in Soest. Ineens merkte ik dat mijn autootje raar deed. Hij schokte plotseling heel erg met rijden. Mijn 1e zorg was: gaat het lukken om Soest te bereiken en op tijd te zijn voor het optreden? Dit was even spannend, maar het lukte. Daar aangekomen besloot ik: dit probleem parkeer ik even (letterlijk!), nu eerst optreden.

Het optreden was super!! Het was prachtig om te zien hoe ontroerd de jarige was en hoe blij zijn gasten waren. Na afloop heb ik de ANWB gebeld. Dan krijg je – standaard – te horen dat de wachttijd tussen “nu en een uur” bedraagt. Ik zat nog heerlijk in onze flow van de I AM dag én van het fijne optreden en ik besloot me niet druk te maken en er niets van te vinden. Mijn lieve collega’s bleven wachten met mij, dus we brachten de tijd gezellig kletsend door.

ANWB man Adriaan kwam veel sneller dan verwacht: hij was er binnen 20 minuten. Een ontzettend leuke, vriendelijke man, die enorm zijn best deed om een relatief simpel onderdeel te bemachtigen, maar als je, zoals ik, geen doorsnee auto hebt, dan blijkt dat nog niet zo eenvoudig. Ik kreeg een bericht van mijn autodealer (waarmee ik op Facebook bevriend ben), dat hij het onderdeel ook niet had liggen, anders zou hij in zijn auto zijn gestapt om het te komen brengen. Op zondagavond! Hoe lief is dat?! Wow!

Adriaan-van-de-ANWB kreeg het niet voor elkaar: de sleepdienst moest worden gebeld. Daar kregen we te horen dat de wachttijd minimaal een uur zou zijn in verband met enorme drukte en dat de auto naar Nieuwegein gebracht zou worden (best uit de route, zeg maar). Adriaan weg, ik wachten. Ik was, dankzij de al eerder genoemde flow, nog steeds superrelaxed en ik kwalificeerde de wachttijd met absolute volmaaktheid (weer zo’n mooie IK BEN decree). Ik appte mijn collega’s (die al weg waren) en zei: “Kijk eens! Gedwongen onthaasten! Hoe mooi is dat?”. Binnen een half uur, dus weer veel eerder dan verwacht, reed Rody van het sleepbedrijf het terrein op. We bleken naar Amersfoort te gaan in plaats van Nieuwegein. Volmaakt! Dichter bij huis in plaats van uit de route! En wat een leuk mens was die Rody-van-het-sleepbedrijf! Onderweg hadden we een zeer geanimeerd gesprek en ik heb me uitstekend vermaakt.

Uiteindelijk was ik om 23.45 uur thuis, met een vervangende auto, een beetje (maar niet heel erg) moe na zo’n lange, enerverende dag,  totaal vrolijk en relaxed.

De flow van de IK BEN, de energie die ik bewust had aangesproken ’s morgens door de dag te kwalificeren met volmaaktheid en rust en harmonie te bevelen tijdens de autorit, diezelfde flow die nog meer versterkt werd door de prachtige trainingsdag bij de I AM Academy, die flow die er voor zorgde dat het optreden die dag zo fantastisch verliep, die flow zorgde er ook voor dat er geen stress was door de kapotte auto, geen “mie mie mie, meh meh meh”-gezeur in mijn hoofd. In plaats daarvan voelde ik rust en acceptatie en kreeg ik te maken met alleen maar lieve, leuke, positieve mensen. De Law of attraction in werking! Ik had zelf wellicht anders gekozen (dat wil zeggen: liever geen kapotte auto), maar het was onder de omstandigheden absoluut de volmaakte dag. 

En dan heb ik nog niet eens verteld dat hoe sterker mijn verbinding met de IK BEN wordt, hoe meer ik de files voor mijn neus zie verdwijnen. IK BEN het ultieme fileoplosmiddel!