You are the creator

You are the creator 23 april 2019Leave a comment

Het voorjaar is in al haar pracht en kracht losgebarsten. De fruitbomen zitten vol bloesem, lammetjes dartelen door de wei, alles is groen en fris. Ergens is er “iets” dat ervoor zorgt dat dit iedere lente weer als vanzelf gebeurt. Dat “iets” is de universele levensenergie die door alles en iedereen heen stroomt. Het nieuwe leven wat we nu overal om ons heen zien, de lammetjes, de bloemetjes en bijtjes: het zijn allemaal individuele expressies van deze universele levensenergie.

In de natuur kun je waarnemen dat er weinig verstoring plaatsvindt; de energie kan ongehinderd haar werk doen. Een zaadje van een appelboom beland in de grond, het krijgt water en zon en het weet: “ik moet een appelboom worden”. Het stempeltje “appelboom” staat gedrukt op de atomen van dit zaadje. En over het algemeen staat er dan enige jaren later een mooi appelboompje op die plek. Het appelboomzaadje denkt op geen enkel moment bij zichzelf: “Ik ben niet goed genoeg” of “Was ik maar een kersenboomzaadje…”. Als de levensenergie dus ongestoord haar werk kan doen, ontstaat volmaaktheid, in dit geval in de vorm van een appelboompje.

Deze universele levensenergie, de I AM, die in essentie volmaakt is en als kernwaarden “harmonie”, “liefde”, “vrede”, “rust, etc. heeft, stroomt door alles en iedereen heen en dus ook door ons, de mens. Als deze energie ongehinderd zou kunnen stromen, zou iedereen volmaakt gelukkig, gezond, vredig en harmonieus door het leven gaan. Maar bij de meesten van ons is dit op één of meerdere vlakken toch niet het geval. Hoe komt dit? Juist: doordat wij wél dingen denken als: “Ik ben niet goed genoeg”. Wij verstoren met ons denken, met onze overtuigingen, emoties en gevoelens de volmaakte stroming van de levensenergie; we buigen hem als het ware af en creëren daarmee een andere “realiteit”. Onze gedachten en gevoelens, en de woorden die we daaraan geven, vormen onze leefwereld. De volmaakte levensenergie volgt altijd onze focus; het heeft geen oordeel, het volgt simpelweg. Of dit nu goed voor ons is, of niet. “Energie volgt aandacht” is de spirituele wet genaamd “Law of Life”. Wij hebben de vrijheid gekregen om zelf te creëren, maar ergens onderweg zijn we dit vergeten. We weten niet meer dat onze gedachten en vooral dat wat we wérkelijk geloven, diep van binnen, onze creatie-kracht vormen.

Wij zijn in essentie één met de universele levensenergie, de bron, source energy, het universum, het “al wat is”, het Goddelijke, de I AM of IK BEN; wij zijn daar allemaal een individuele expressie van (net als de schaapjes en de bloemetjes), maar dat betekent niet dat we er van afgescheiden zijn. We dénken dat we daar niet (meer) mee verbonden zijn. Maar als je een druppel water uit de oceaan haalt, zijn dan alle eigenschappen van die oceaan ineens verdwenen uit die druppel? Of is deze ene druppel in essentie gelijk aan die oceaan? Dus als wij nog steeds verbonden zijn en gelijk zijn aan de bron die alles creëert, dan betekent dit dat wij zelf ook de creator zijn. En dat is precies wat we terugzien in onze leefwereld: die hebben wij allemaal, stuk voor stuk, jij en ik, zelf gecreëerd. Met onze gedachten, emoties en gevoelens.

Bevalt het je wat je gecreëerd hebt? Of kan het beter, mooier, makkelijker? Als je kunt zien, voelen, weten en erkennen dat jij één bent met het universum, dus dat jij de creator bent, dan weet je dat jij zelf de vrijheid hebt om het script te schrijven voor de allermooiste film die “jouw leven” heet en dat jij niet alleen de schrijver en regisseur bent, maar ook de hoofdrolspeler. Als je je daarbij focust op de I AM, die in essentie volmaakt is, creëer je volmaaktheid in jouw leefwereld, want de energie volgt jouw focus.

We hebben een mooie meditatie gemaakt die je kan helpen je te herinneren dat jij één bent met die volmaakte levensenergie, dat jij de IK BEN bént.