Prayers doen … net zo gewoon als tandenpoetsen!

Prayers doen … net zo gewoon als tandenpoetsen! 5 januari 20202 Comments

Prayers doen en tandenpoetsen lijken enorm veel op elkaar! Om te beginnen met je gebit: je kunt dagen, weken, jarenlang je gebit verwaarlozen. Zodra er zich problemen voordoen, ga je naar de tandarts, die de boel fixt voor je. Als je geluk hebt, is een gaatje vullen voldoende; als je pech hebt, krijg je misschien een wortelkanaalbehandeling “voor je kiezen”. Je kunt er echter ook voor kiezen om dagelijks je gebit te onderhouden; daarmee voorkom je in veel gevallen dat er zich ernstige problemen voordoen met je tanden en kiezen.

Hetzelfde geldt voor het doen van meditaties, uitspreken van decrees (bevelen) en prayers. Prayers kun je op twee manieren doen: proactief (dagelijks poetsen) of reactief (naar de tandarts gaan). Reactief focussen op I AM, prayers doen, bevelen uitspreken (“I AM, help me!”) is handelen naar aanleiding van disharmonie die je tegenkomt in je leefwereld: je ervaart de disharmonie, je doet je I AM werk, de situatie harmoniseert zich.

Met proactief meditaties en prayers doen zorg je ervoor dat je leefwereld harmonisch en in balans is en blijft. Dit betekent niet dat je nooit iets disharmonisch zult tegenkomen, maar wat zich eventueel toont, zal zich steeds makkelijk en sneller omzetten, omdat jij kalm en vastberaden afgestemd bent op de frequentie van I AM. Hierdoor zul je ervaren dat er minder en minder disharmonie zal zijn, omdat je er simpelweg niet meer mee resoneert. Maar dat niet alleen dat: je kunt vervolgens ook bewust je leefwereld gaan creëren! Hoe wil jij dat deze er uit ziet? Wat wil jij graag ervaren? Hoe ziet jouw volmaakte leefwereld er uit? Welke prayers doe je om die creatie te bekrachtigen?

Je merkt in het begin wellicht dat het tijd kan kosten om te gaan opruimen. Het lijkt dan misschien alsof je alleen maar achter de feiten aan holt en reactief aan het prayen bent, dat er veel op te ruimen is en dat je veel negatieve overtuigingen, blokkades, imprints tegenkomt. Dan kan het ogenschijnlijk best een tijdje duren voordat de volmaaktheid zich toont. Het ligt er aan wat er zich allemaal aan disharmonie heeft opgebouwd, doorheen levens. Vergelijk jezelf nooit met een ander. Het kan soms lijken alsof een ander “sneller” gaat, maar je weet niet wat er zich in hun systeem heeft opgebouwd en hoeveel er al is opgeruimd. Je hoeft enkel kalm en vastberaden je eigen proces te volgen en de schoonmaaktijd te nemen die jij nodig hebt. Hou de focus op jezelf. En terwijl je reactief je werk doet, begin je ook alvast proactief de energie klaar te zetten. Hiermee hoef je niet eerst klaar te zijn met opruimen.

Zie het maar als de grote schoonmaak van je huis: voordat je begint, zie je er misschien als een berg tegenop en denk je: “Hier kom ik nooit doorheen”. Het maakt je misschien zelfs moedeloos, maar toch pak je die eerste vuilniszak en begin je hem te vullen. En ineens – poef – ga je als een speer en verdwijnt de troep als sneeuw voor de zon. Voor je het weet, krijg je er zelfs lol in! En terwijl je misschien de bovenverdieping nog moet doen, begin je alvast de woonkamer helemaal naar jouw smaak opnieuw in te richten.

En dan… als je klaar bent met “de grote schoonmaak” en dagelijks de boel bijhoudt, dan komt er tijd en ruimte om pas écht te gaan spelen en je mooiste leven te creëren 🙂

2 comments

 1. Kan je zelf ook prayers uitkiezen die je aanspreken? Of is het altijd vanuit een vraag en dan het boek openslaan? Of vanuit een probleem die je tegen komt en het boek openslaan?
  Of kan je ook de prayers doen waar van je denkt dat je die nodig hebt?
  En hoeveel prayers kan je door elkaar doen of kan je beter bijvoorbeeld elke dag je wijden aan 1? Of langer dan 1 dag? Of volg je daarin je gevoel?

  1. Dag Annelies, ‘all of the above’. Je kunt en / en / en doen. Alle prayers uit het boek zijn woorden van Waarheid en Heelheid, dus iedere prayer die je uitspreekt, is hoe dan ook helpend.

   Als je lichamelijke klachten ervaart, voelt het natuurlijk logisch prayers over gezondheid te doen. Echter, de ‘vervorming’ die je tegenkomt, de lichamelijke klacht, is een effect van vervormde levensenergie. Het is niet de oorzaak. Door het boek in afstemming open te slaan, kan het zomaar zijn dat je op een hele andere thematiek uitkomt dan dat je zelf dacht. We weten niet wat er in het onderbewustzijn zit, waardoor de vervorming zich toont als een lichamelijke klacht (of als geldproblemen, een moeizame relatie, problemen op je werk, etc.). Door het boek open te slaan, ga jij – Annelies – er tussenuit en laat je het over aan I AM wat er nodig is.

   Hoe vaak je een prayer zegt, hangt af van de mate waarin je de prayer, de woorden die je uitspreekt – accepteert als waar.Soms is het na 1 x ‘BAM’ klaar, soms wil je een prayer 3 of meer x achter elkaar zeggen en soms doe je een prayer misschien wel 2 of meer weken iedere dag. Volg je gevoel hierin maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.