IK BEN het universum!

IK BEN het universum! 19 juli 2019Leave a comment

Op YouTube staat een filmpje waarbij wordt uitgezoomd vanaf de aarde naar 1 biljoen lichtjaren hier vandaan in het universum en vervolgens weer ingezoomd wordt naar de aarde, via een menselijk oog het lichaam in tot 1 femtometer (dat is 1 biljardste deel van een meter, oftewel 0,000 000 000 000 001 meter). Het bijzondere is: de beelden van het universum, met prachtige kleuren, melkwegstelsels en planeten, lijken extreem op het binnenste van het menselijk lichaam. Dit is het filmpje:

Vreemd dat dit zo op elkaar lijkt? Nee, want alles bestaat uit hetzelfde “spul”: atomen (die weer bestaan uit een atoomkern en elektronen), elektrisch geladen deeltjes die in beweging zijn, een trillingsfrequentie hebben, ongeacht of deze deeltjes een vast, vloeibaar of gasvormig geheel vormen. Het is energie in beweging en deze energie is overal aanwezig. Het zit in ons en overal om ons heen. Alles wat we waarnemen (inclusief ons eigen lichaam) is een individuele expressie van deze energie, van dit “spul”, maar omdat het overal aanwezig is, alles omringt en doordrenkt, is dus ook alles verbonden met elkaar. Alles is één.  Zo binnen, zo buiten, zo boven, zo beneden. Er is geen afgescheidenheid, enkel individuele expressie: elke boom ziet er anders uit, ieder mens ook. De bron is echter gelijk.

I AM that I AM
All that God is, I AM
All that I AM, God is
I AM that I AM
I AM that Oneness
Thou art that Oneness
All this is that Oneness
That Oneness alone is

(Oneness Prayer; uit Instant Healing, Susan Shumsky)

In de afsluitende stilte-retraite die wij dit voorjaar hadden met de groep van onze I AM jaartraining, kwam er in die stilte een tekst voorbij in mij: “Focus eens op je derde oog…” [NB: het gebied tussen je wenkbrauwen]. Ik deed dit. Daarna hoorde ik: “Kijk nu eens… zie je een grens?”. Ik keek en ervoer opeens de diepe onbegrensdheid van het heelal, IN mijzelf. Ik dook diep de stilte van deze plek in. Ik voelde mijn aanwezigheid, mijn “Presence”, in de stilte. Een moment van diepe verbinding met het “Alles”, datgene wat we werkelijk zijn, maar wat we door teveel woorden, prikkels en emoties hebben bedekt, waardoor het gedempt of verstomt lijkt. We doen vaak zoveel op een dag en als we eindelijk “rust” hebben, dan vullen we deze met de TV, computer of mobiele telefoon. Al deze prikkels maken we vergeten wie we werkelijk zijn.

Als je de I AM gaat bestuderen, begeef jij je op het pad van bewustwording, van wakker worden, zelfrealisatie en ontdekken dat jij zelf het Universum bént: onbegrensd, overal aanwezig, alles ziend, alles wetend, alles kunnend. We zijn één met deze bron, de IK BEN, de universele levensenergie die door alles en iedereen heen stroomt. Deze energie is in essentie volmaakt. Wij “besturen” deze energie met onze mind; de energie in zichzelf heeft geen oordeel, hij volgt slechts onze aandacht (Law of life; zie ook “You are the creator“). Datgene waar wij ons op focussen, trekken we aan in ons leven en daarmee zijn wij allemaal co-creators van de realiteit waarin we ons bevinden: ons leven.

We hebben een prachtige meditatie gemaakt die je kan helpen dieper in je eigen kracht te duiken, in het “al wat is”, de diepe stilte, die zo gevuld is met liefde en kracht dat je dit vaker wilt voelen! In het begin moet je voor je gevoel misschien “werken” om iets te bereiken, maar als je ontdekt hoe oneindig krachtig je bent, gaat het daarna als vanzelf.