I AM light … wat is schaduw eigenlijk?!

I AM light … wat is schaduw eigenlijk?! 29 september 2019Leave a comment

Op een mooie zomeravond bleef ik buiten bij het tuinhek staan om naar de sterrenhemel te kijken. Plotseling ging de lamp met bewegingssensor achter mij aan en zag ik mijn langgerekte schaduw voor mij uitstrekken. Ik staarde naar deze schaduw zelf… en opeens was het alsof ik vanuit die schaduw naar mijzelf kon kijken! En… opeens kwamen heel helder de volgende woorden bij mij naar binnen: “Mensen geloven dat ze hun schaduw ZIJN… ze kijken weg van het licht en vergeten het licht vervolgens. Ze zien alleen het schouwspel van schaduwen voor zich, maar als ze gaan zoeken en om durven kijken zien ze: achter het hek staat het origineel en daarachter is het Licht. Zonder dit licht is er NIETS. Jij bént dat licht! Het hek staat symbool voor de ogenschijnlijke afgescheidenheid van het licht dat jij bént!”.

We zijn een projectie van alles wat we denken en voelen… Als je denkt dat je de schaduw bent en niet verder kijkt dan dat, zie je niet wat er achter je staat. Soms klopt het zachtjes op je schouders en vraagt het je om je om te draaien. Het is aan ons of we luisteren naar deze zachte roep van onze I AM of niet. Alles reageert op onze gedachten, het ‘probleem’ daarin is dat je dus altijd gelijk krijgt in wat je denkt! “Ik ben zo goed, ik krijg altijd wat ik wil” heeft letterlijk dat effect, of je nou aardig en goed bent of niet. Maar ook “Ik heb altijd ellende in de liefde”… of  “Ik ben de meest geweldige persoon op aarde en dus mag ik andere mensen uitbuiten”. Iedereen krijgt zijn of haar gelijk! Je ziet om je heen de gevolgen van de overtuigingen die mensen hebben en hoe ze precies dat krijgen wat ze geloven. Dat is de valkuil van leven in die schaduw. Als je bewust begint te worden van deze wetten van creatie en de kracht die hierachter zit, word je langzaam wakker, je onderzoekt het en ziet hoe het werkt! Je bent eerst heel blij en euforisch en dan komt vaak een onmachtig gevoel omdat je de negatieve gedachten en emoties en de gevolgen ervan nog niet de baas bent! Dit hoort erbij. Je werkt door en krijgt steeds meer grip op de stroom die je constant uitzendt. Eerst wil je allerlei materiële zaken neerzetten. Als dit eenmaal stroomt en je gaat door met je onderzoek van je eigen I AM komt langzaam in beeld dat al die “dingen” niet belangrijk zijn: je zielsontwikkeling is nummer 1! En het grappige is dan dat het júist nog meer mooie dingen in de buitenwereld creëert, nog mooier dan je eerst bedacht! Juist door het resultaat volledig los te laten.

Neem de tijd voor ware jezelf, je eigen ontwikkeling. Mediteer, lees, luister, doe af en toe een coachingsessie, vraag hulp aan je I AM als je iets niet begrijpt, en het wordt je uitgelegd op de een of andere manier. Zo was ik bezig met een Youtube filmpje waarin iemand uitlegde dat je kon visualiseren dat je je omdraaide in jezelf en naar achteren keek. Dit lukte mij niet; ik bleef het proberen maar kreeg er geen grip op. Vervolgens ontstond het hierboven beschreven “schaduw spel” en kreeg ik ineens dit heldere beeld en inzicht. Ik wens je een volmaakte reis van de schaduw naar het licht!

We hebben een mooie deels geleide, deels actieve meditatie gemaakt, waarmee je jezelf verankert in de bescherming van het licht wat jij bent en waarbij je energieën van buitenaf die zich hebben “vastgehaakt” aan jouw energieveld uit je systeem haalt en naar het licht brengt.