Herfstdepressie?!

Net hadden we samen een gesprek over hoe fijn het is dat wij, sinds we met de I AM werken, niet meer hetzelfde reageren op situaties als vroeger. Een mooie aanleiding voor een blog over patronen en programma’s!

Je kent het misschien wel: het wordt weer herfst en ineens merk je dat je je somber voelt. Je denkt bij jezelf: “Tja, dat heb ik nou eenmaal in herfst.”. Je plakt er vervolgens nog meer aan vast: “Het komt natuurlijk doordat mijn lieve oma in oktober is overleden. Met haar kon ik altijd zo fijn kon praten… in tegenstelling tot met de rest van mijn familie… daar kan ik helemaal niet mee opschieten… had ik maar leukere mensen om me heen… geen wonder dat ik me zo verdrietig en alleen voel … en dan zul je natuurlijk ook zien dat ik net als ieder jaar weer zo’n akelige verkoudheid krijg… bah, ik zie nú al op tegen de feestdagen…”. En zo gaat het door en door en door in je hoofd.

Hoe herkenbaar en hoe begrijpelijk soms ook: we hebben hier te maken met programmeringen. Ieder jaar, op hetzelfde moment, druk je als het ware op de knop en start je hetzelfde programma. Wat zich vervolgens alleen maar kán bewijzen, want jij gaat er eens “lekker” voor zitten, voor dit programma. Je richt je aandacht er voortdurend op. En alles waar jij je op focust, alles wat jij “energized”, móet zich aan je tonen. Het is de Law of Life. Al deze gedachten lijken te komen en te gaan zonder dat jij er iets aan kan doen, maar dat is verre van waar!

Als er een programma op TV is wat je niet leuk vindt, pak je de afstandsbediening en zet je ‘m uit, of je wisselt van zender. Bij een ongewenst programma op de computer, zet je je virusscanner aan het werk, die er gelijk korte metten mee maakt. Maar hoe stop je je automatische denken? Nu je geleerd hebt dat alles waar jij je aandacht op richt groter en alleen maar meer wordt, zou je kunnen besluiten: “Mooi! Dan eh… dan denk ik daar gewoon niet meer aan. Heus niet. Ik denk niet meer aan hoe rot ik me voel…”. Helaas gaat deze redenering niet op. Het is vergelijkbaar met: “Denk 5 minuten lang NIET aan een roze olifant”. Succes!  Er is maar één factor die écht bepaalt welk programma gaat draaien: je gevoel. Datgene wat je diep van binnen écht gelooft. Of je dat nu weet of niet, of je je daar nou bewust van bent of niet.

Dus je woorden kunnen het één zeggen, maar als je “deep down” iets anders gelooft, dan is dát wat je te zien krijgt.

Gelukkig is hier wel iets aan te doen en daar zijn verschillende manieren voor. Je zou bijvoorbeeld HEEL VAAK kunnen gaan herhalen “Ik ben in de herfst altijd vrolijk en gezond”. Op de duur gaat dit programma het wellicht overnemen, want door maar te herhalen, herhalen, herhalen is die foute programmering ook in je systeem gekomen. Kan.

Maar er is een veel snellere, zeer heldere manier, waarmee we tijdens een sessie diepgewortelde overtuigingen echt wissen (“clearen”) en er andere voor in de plaats zetten, door middel van afstemming op de I AM, het hogere bewustzijn dat in iedereen zit (of je dit nu weet of niet). Dit kan bijvoorbeeld door een “thought-form healing” (het helen van gedachtepatronen) of het oplossen van blokkades, die op een hele diepe laag alle achterliggende oorzaken van deze programma’s oplost. Als je ná zo’n sessie “Ik ben altijd vrolijk en gezond in de herfst” gaat herhalen, dan “pakt” ‘ie vele malen sneller! Daarnaast krijg je tools die je kunt gebruiken op ieder moment om je automatische, negatieve gedachten af te buigen, op het moment dat jij je er bewust van wordt.

Als jij wilt ervaren wat er allemaal mogelijk is, ben je van harte welkom!