Herfstdepressie?!

Herfstdepressie?! 5 december 2023Leave a comment

Evelyn en ik hadden samen eens een gesprek over hoe fijn het is dat wij, sinds we met de I AM werken, niet meer hetzelfde reageren op situaties als vroeger. Een mooie aanleiding voor een blog over patronen en programmeringen!

Je kent het misschien wel: het wordt weer herfst en ineens merk je dat je je somber voelt. Je denkt bij jezelf: ‘Tja, dat heb ik nou eenmaal in herfst.’ Je plakt er vervolgens nog meer aan vast: ‘Het komt natuurlijk doordat mijn lieve oma in oktober is overleden. Met haar kon ik altijd zo fijn kon praten… in tegenstelling tot met de rest van mijn familie… daar kan ik helemaal niet mee opschieten… had ik maar leukere mensen om me heen… geen wonder dat ik me zo verdrietig en alleen voel … en dan zul je natuurlijk ook zien dat ik net als ieder jaar weer zo’n akelige verkoudheid krijg… bah, ik zie nú al op tegen de feestdagen…’ En zo gaat het door en door en door in je hoofd.

Hoe herkenbaar en hoe begrijpelijk soms ook: we hebben hier te maken met programmeringen. Ieder jaar, op hetzelfde moment, druk je als het ware op de knop en wordt hetzelfde programma gestart. Wat zich vervolgens alleen maar kán bewijzen, zodra jij gaat er eens ‘lekker’ voor gaat zitten, voor dit programma, door je aandacht er voortdurend op te richten. En alles waar jij je op focust, alles wat jij voedt met jouw kostbare levensenergie, móet zich aan je tonen. Het is de Law of Life. Al deze gedachten lijken te komen en te gaan zonder dat jij er iets aan kan doen, maar dat is verre van waar!

Als er een programma op TV is wat je niet leuk vindt, pak je de afstandsbediening en zet je ‘m uit, of je wisselt van zender. Bij een ongewenst programma op de computer, zet je je virusscanner aan het werk, die er gelijk korte metten mee maakt. Maar hoe stop je het automatische denken? Nu je geleerd hebt dat alles waar jij je aandacht op richt groter en alleen maar meer wordt, zou je kunnen besluiten: ‘Mooi! Dan eh… dan denk ik daar gewoon niet meer aan. Heus niet. Ik denk niet meer aan hoe rot ik me voel…’ Helaas gaat deze redenering niet op. Het is vergelijkbaar met: ‘Denk 5 minuten lang NIET aan een roze olifant.’ Succes!  Er is maar één factor die écht bepaalt welk programma gaat draaien: je gevoel. Datgene wat je diep van binnen écht gelooft. Of je dat nu weet of niet, of je je daar nou bewust van bent of niet.

Dus je woorden kunnen het één zeggen, maar als je deep down iets anders gelooft, dan is dát wat je te zien krijgt.

Gelukkig is hier wel iets aan te doen en daar zijn verschillende manieren voor. Je zou bijvoorbeeld HEEL VAAK kunnen gaan herhalen ‘Ik ben in de herfst altijd vrolijk en gezond.’ Op de duur kan het zijn dat je jezelf hiermee herprogrammeert, want door maar te herhalen, herhalen, herhalen is die foute programmering ook in je systeem gekomen.

Ook het doen van prayers uit het boek ‘I AM – Woorden met helende kracht‘ is superkrachtig. Al deze woorden zijn de tegengedachte van je Ware Zelf tegen de vervormde programmeringen van het denken. Ook geven de trainingen van de I AM Academy je een keur aan tools waarmee je aan de slag kunt gaan, waardoor je je beter en beter kunt gaan voelen.

Loop je tegen iets aan wat zeer hardnekkig is? Iets wat als een rode draad door jouw leven loopt? Dan is een 1-op-1 coaching sessie wellicht voor jou de juiste stap. Tijdens een sessie worden diepgewortelde, niet-helpende overtuigingen gewist en overschreven door wél-helpende overtuigingen, vanuit afstemming op de I AM, het hogere bewustzijn dat in iedereen zit (of je dit nu weet of niet). Als je ná zo’n sessie ‘Ik ben altijd vrolijk en gezond in de herfst’ gaat herhalen, dan ‘pakt’ ‘ie vele malen sneller! Daarnaast krijg je tools die je kunt gebruiken op ieder moment om je automatische, negatieve gedachten af te buigen, op het moment dat jij je er bewust van wordt.

Als jij wilt ervaren wat er allemaal mogelijk is, ben je van harte welkom!

Liefs, Mariske