Veelgestelde vragen / FAQs

I AM / IK BEN

Wat is I AM / IK BEN?

De “I AM:, of “IK BEN” is een laag van bewustzijn die iedereen in zich heeft (of je dit nu weet of niet). Andere lagen van bewustzijn zijn bijvoorbeeld ons denken, ons gevoel en onze emoties. Onze gedachten, gevoel en onze emoties zorgen (te) vaak voor onrust, negativiteit, pijn en lijden. Chaos dus. De I AM daarentegen heeft als kenmerk rust, harmonie en vrede. Deze laag zit dus nú al in jou, in ons, in iedereen, alleen hebben we niet geleerd er contact mee te maken.

Coaching... betekent dat "graven in het verleden"?

Het volmaakte aan het werken met de I AM voor het oplossen van problemen is dat je juist niet diep in die oude “troep” hoeft te duiken. Tijdens de 1-op-1 sessies leer je je te verbinden met jouw I AM energie en geef je opdracht tot het opruimen van bepaalde emoties, oude pijn of problemen. De energie gaat vervolgens het werk voor jou doen! Jij leert dat jij je gedachten niet BENT, je leert om negatieve gedachten te stoppen en ze te vervangen door positieve, bekrachtigende statements. Zo ruim je in één keer veel op en stop je met het uitzenden van nog meer negatieve trillingen. Ze worden vervangen door positieve “vibes” zodat jij – wet van aantrekking – goede dingen zult gaan ervaren in je leefwereld.

De I AM is "rust en harmonie" ... is dat niet saai?

De energie van de I AM is volmaakt. Kan het ervaren van volmaaktheid saai zijn? Nee, want dat zou niet volmaakt zijn! Rust en harmonie leveren je iets anders op. Het zorgt er bijvoorbeeld voor, als iemand iets emotioneels met je deelt, dat jij hier vanuit rust en vrede naar kunt kijken. Waar je vroeger soms extreem meeleefde met de emoties van een ander en als het ware “de pijn deelt” en het daarmee juist aandacht geeft en voedt, reageer je vanuit de I AM anders. In plaats van mee te trillen met de negatieve emoties, breng je met jouw andere, harmonieuze, trilling rust en vrede in het verhaal.

Je kunt ook bewust een I AM decree of prayer denken, terwijl de ander praat, en daarmee de energie omzetten. Je wordt dus niet gevoelloos en saai, maar je draagt juist bij aan het verzachten en stoppen van pijn en lijden. Dus je mag de programmering loslaten dat “meeleven” helpend is, nu je beter weet.

Is de I AM hetzelfde als God?

Als we het tijdens een meditatie hebben over “God”, dan refereren we aan ons eigen Goddelijke zelf, niet aan een God die buiten ons is. Je kunt het ook “Het Universum” noemen, de IK BEN of I AM, het “Alles wat is”, de levensenergie, etc. Het is wat je werkelijk bent, jouw ware staat van zijn.

Als je “inlogt” op deze energie (die dus nu al in jou zit) en de kwaliteiten die verbonden zijn aan “het Goddelijke” (dus rust, harmonie, vrede, liefde, mededogen, etc.), dan creëer je een andere leefwereld voor jezelf dan wanneer je inlogt op jouw eigen “lower mind” (het denken, wat gevoed wordt door je omgeving, je opvoeding, alles wat er om ons heen gebeurt, etc., oftewel onrust, chaos, pijn, etc.).

Pendelen: wat is dat eigenlijk?

Mediteren

Ik heb nog nooit gemediteerd; is I AM dan wel wat voor mij?

Mediteren kun je leren! We schreven er een blog over 🙂

Wat van jou gevraagd wordt, is een open en nieuwsgierige houding. Tijdens de eerste sessie leggen we je uit hoe de I AM werkt en hoe onze mind werkt. Daarna gaan we samen met jou in meditatie; dit vraagt geen voorkennis, we nemen je als het ware aan de hand mee. Het enige wat jij hoeft te doen is “go with the flow”.

Je hoeft dus geen jarenlange spirituele ervaring te hebben, maar er slechts neutraal voor open te staan.

Gaan we prayers doen? Bedoelen jullie dat we gaan bidden?

Ja en nee. We gebruiken tijdens de sessies zogenoemde “scientific prayers”. Eén van de basisboeken die we hiervoor gebruiken is “Instant healing” van Susan Shumsky. Scientific Prayers zijn bedoeld om je negatieve gedachtenstroom om te zetten, door de focus op positieve, bekrachtigende decrees (bevelen). Door je bewuste focus hierop, ga je datgene wat je onderbewust gelooft omzetten en herprogrammeren.

Wat is het verschil tussen mediteren en visualiseren?

Visualiseren betekent dat je een beeld in je hoofd oproept van iets. Dit kan iets zijn wat je wilt bereiken, bijvoorbeeld een leuke job, of een gezond lichaam, of een staat van zijn (rust, veiligheid).

Mediteren betekent in stilte gaan, waarnemen (in plaats van handelen) en je afstemmen op een staat van zijn die innerlijke rust brengt (je I AM Presence). Je richt je dus van de buitenwereld op de binnenwereld. Vervolgens kun je visualisatie gebruiken om je waarneming op te focussen.

Informatie

Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

We zijn bereikbaar via de mail:

of telefonisch:

  • 06-54971836 (Mariske)
  • 06-11353970 (Evelyn)

Waar geven jullie coachings?

Je kunt voor privé coachings terecht in:

  • Epse (Mariske)
  • Haarlem, bij FLOW Plaza (Mariske & Evelyn)

Daarnaast kan een coaching sessie ook prima plaatsvinden via Zoom, Skype, FaceTime, WhatsApp video of Facebook Messenger.

Wat is het verschil tussen jullie en de I AM Academy?

Bij ons kun je terecht voor I AM coachings; we helpen je bij problemen waar je (steeds opnieuw) tegenaan loopt in het leven, zoals stress, angst, burn-out, relatieproblemen, geldproblemen, etc. en leren je hoe focus op de I AM dit kan omzetten.

Wil je jouw kennis van de I AM gaan verdiepen en de I AM echt compleet integreren in jouw leven, dan kun je terecht bij de I AM Academy van Marjolijn Loderichs.

Soms kan het nodig zijn 1 of meerdere coachings te doen, om een aantal diepgewortelde overtuigingen en/of blokkades op te lossen, voordat je “klaar” bent voor het doen van een (jaar)training bij de I AM Academy. Wij helpen je hier graag bij!

We staan klaar voor studenten van de I AM Academy, voor individuele begeleiding naast het traject van de online- en jaartrainingen. Wij werken als zelfstandig coach en zijn in deze rol niet direct verbonden aan de I AM Academy. We zijn wel specifiek door de I AM Academy opgeleid en aangewezen als I AM coach; dit betekent dat I AM Academy studenten naar ons worden doorverwezen.

Naast onze coachingpraktijk zijn we nauw betrokken bij de I AM Academy. Zie ook de ‘over ons‘ pagina van I AM Academy.

Staat jouw vraag er niet bij?

Neem contact met ons op, stel je vraag en we beantwoorden ‘m zo snel mogelijk!